torsdag 27. februar 2014

Temaarbeid

"Barna skal få utfolde skaperglede, undring og utforskertrang."
(barnehageloven §1 Formål, 2.ledd)
 
"Barnehagen skal formiddle verdier og kultur, gi rom for barns egen kulturskapning og bidra til at alle barn får oppleve glede og mestring i et sosialt og kulturellt fellesskap".
(barnehageloven § 2 Barnehagens innhold, 4.ledd)

Vi her hos oss har temaarbeid som en av hoved- arbeidsmetodene våre. I den pedagogiske planen vår skriver vi om temaarbeid, og om hvordan denne arbeidsformen gir barn mulighet til å virke med. Det er viktig for oss! Temaarbeid gir også rom for å være i prosess over lengre tid, og i temaarbeidet inkluderes ofte både barnehagens formål og rammeplanens intensjoner om innhold i barnehagen. 

Nå om dagen arbeider tre og fireåringene på Nøkleblom med bukkene bruse som tema. De har lest eventyret. Så er eventyret fortalt med flanellograf og konkreter. Deretter er det dramatisert, både av voksne og barn. I dag har de arbeidet med bukkene bruse med fokus på det tredimensjonale og med det å forme som arbeidsmåte.

 
 
Vi arbeider med barns undring og skeperglede, med verdier og kulturformiddling, med barns egen kulturskaping og med rammeplanens ulike fagområder- alt på en gang, mens vi har det gøy og opplever mestring og sosialt fellesskap;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar